Web Analytics

Linkbuilding

Linkbuilding

Het belang van linkbuildingAls je nieuw bent in de wereld van SEO, heb je de term "linkbuilding" misschien al vaak horen vallen, maar niet echt begrepen wat het betekent. Eenvoudig gezegd is linkbuilding het proces van het verwerven van links van andere websites naar je eigen website. Maar waarom is linkbuilding zo belangrijk? Blijf lezen om daar achter te komen.

Linkbuilding is belangrijk omdat het een van de vele factoren is die zoekmachines zoals Google gebruiken om websites te rangschikken. De logica hierachter is dat als andere websites van hoge kwaliteit naar jouw website linken, jouw website ook van hoge kwaliteit moet zijn.

Waarom zou iemand immers linken naar een website van lage kwaliteit? Naast het helpen verbeteren van de ranking van je website, heeft linkbuilding ook het bijkomende voordeel dat het verkeer naar je website wordt gestimuleerd. Dit komt omdat wanneer iemand op een link naar jouw website klikt vanaf een andere site, hij direct naar jouw site wordt gebracht. Dit kan helpen om het aantal mensen dat aan je merk wordt blootgesteld te vergroten en mogelijk de conversies te verhogen

Conclusie


Zoals je ziet is linkbuilding een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie.

Als je het nog niet doet, is dit het moment om ermee te beginnen! Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Metric Marketing kan helpen. Wij zijn gespecialiseerd in SEO en kunnen je helpen met alle aspecten van je digitale marketing, van contentcreatie tot linkbuilding en verder. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

SEO linkbuilding

Google linkbuilding

Hier klikken

Klikken

Link toevoegen

Link toevoegen